Inred ditt hem med tavelväggar

Tavelväggar är en het trend som håller i sig. Det är inte konstigt att trenden fortsätter, tavelväggar är ett effektivt och enkelt sätt att sätta en personlig prägel på inredningen och intrycket kan man låta variera. Antingen kan tavelväggen vara ett diskret och harmoniskt inslag i rummet eller så kan du låta tavelväggen vara det centrala genom utmärkande motiv och ramar.

Varianterna av tavelväggar är lika många som det finns tavelväggar. Vi vågar påstå att ingen tavelvägg är den andra lik – det går att variera i det oändliga med allt från egna fotografier, posters och konstverk. Däremot finns det liknande struktur på tavelväggar, dessa brukar kategoriseras enligt följande: raka vågräta linjer, organiserat kaos och rysk hängning.

Vågräta linjer

Den vanligaste typen av tavelvägg är den som förhåller sig till en rak vågrät linje. Antingen i övre eller nedre kant – eller båda. Om man är nybörjare så kan det här vara en bra variant av tavelvägg att börja med. Utgå från en linje och sätt ihop dina tavlor utifrån linjen.

Organiserat kaos

Eftersträvar man en bohemisk eller lantlig stil, så passar ofta den här typen av tavelvägg perfekt. Här är det bara din fantasi som sätter gränser. Placera tavlorna precis hur du vill – variera storlekar på tavlorna, olika typer av motiv på posters och färger på ramar. Använd tomma ramar, ramar med och utan glas, posterhängare och posterklämmor. Varför inte sätta en tavellist i mitten av tavelväggen? Här finns inga rätt och fel, där i skapas charmen.

Rysk hängning

Tavlor i rad på höjden kallas rysk hängning. Även här kan ramar, fotografier och olika typer av posters varieras i det oändliga. Oftast placerar man tavlor ovanpå varandra i en linje från golv till tak. Passar extra bra på smalare väggar.

» Färdiga paket för din tavelvägg här

Bild: husnrsju – Instagram

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*