Inred med speglar

Speglar är en del av inredningen som går att variera i mängder! Förutom den praktiska funktionen med speglar, så har speglar fått en ny betydande roll i inredning de senaste åren. Numera använder man inte speglar bara för sin praktiska funktion, nu kan en spegel vara en utav de viktigaste detaljerna i inredningen.

Hur väljer jag spegel?

Speglar finns i olika former, färger och utformning. Speglar kan vara både mindre och större och i olika former. Även spegelns ram spelar roll för vilket intryck den ska ge i hemmet. Det finns en mängd olika ramar att välja bland – det går att hitta allt från silver, guld, svart och neutralt färgade. Välj mellan mönstrad ram eller omönstrad. Vad som synts allt mer i spegeltrenden är speglar utan ram.

När du väljer spegel kan det vara bra att först bestämma storlek på spegeln. Ska det vara en helkroppsspegel och fylla en stor yta på väggen eller passar en mindre spegel? Man bör också tänka på vilken form spegeln ska ha. Det finns allt mellan kvadratiska, rektangulära, ovala och helt runda. Nästa steg är att fundera på om spegel ska ha en ram eller vara utan ram. Väljer du en spegel med ram så kan det vara värt att tänka på vilken färg den ska ha för att passa in i resten av inredningen. Utan ram ger ett mer rent intryck och är lätt att passa in med andra inredningsdetaljer.

Att kombinera speglar med tavlor

Ett bra tips är att komplettera din tavelvägg med en spegel. Testa en rund eller oval spegel bland tavlorna så får tavelväggen sig ytterligare ett lyft och blir en bra kontrast till motiven.

» Hitta standardstorlekar och måttbeställda speglar hos BGA Fotobutik

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*