Tips för fotografering och användning av dina bilder – del 2

Det är dags för del 2 i vår tipslista för fotografering och användning av t ex dina bröllopsbilder. Del 1 handlade om kameran, att förstora och rama in med passepartout. Du hittar del 1 här.

4. Välj rätt ram
Det finns otroligt mycket ramar att välja på, gå på magkänslan, men tänk också på var ni ska ha er inramade bild. Ska den passa in i er inredningsstil, eller stå ut? Kanske ett väggcollage med många vackra bilder från er speciella dag. Om du vill rama in med passepartout, så räkna med en ram som är ca 10 cm större på bredd och höjd. Då rymmer du en passepartout som är ca 5 cm runt om, vilket är lagom för att lyfta fram de flesta bilder.

600_4754_red
Bröllopsfotot är inramat med Passepartout Canson Vit (Vit kärna) 40×50 cm (29×39) (40×50 cm) och ramen Frigg Silver 40×50 cm. På bilden syns även Music – 28×30,5 cm (60 Vita sidor / 30 blad)

5. Vackra bilder i ett vackert album
Att sätta in bilder i ett album är ett fint sätt att spara minnen från den stora dagen, istället för att ha dem liggande på datorns hårddisk. Det finns album som har fickor där du bara stoppar in bilderna, och kanske skriver något fint eller roligt bredvid. Eller så går du steget längre och väljer ett scrapbookingalbum, för att verkligen göra det till något extra. Klistra in bilder, en pressad blomma från brudbuketten, ett av placeringskorten från festen, tackkorten efteråt, bara din fantasi sätter stopp! Det finns mängder med scrapbookingdetaljer att använda sig av, men underskatta inte vad du har hemma. Ett vackert band från ett kasserat klädesplagg, fina knappar, en bit ståltråd att böja till ett hjärta… det finns mycket att använda på nya sätt!

600_4720_2_red
Music – 28×30,5 cm (60 Vita sidor / 30 blad), silverpenna från Pilot Gelpenna Choose 3-pack silver, guld & vit.

6. Gästboken!
Till sist, gästbok! Det är roligt att ha en gästbok liggande framme så era gäster kan skriva en hälsning till brudparet. Det finns mängder av fina gästböcker, och en hel del som är i samma serie som fotoalbum, så att du kan matcha din gästbok med ditt bröllopsalbum!

600_4770_red
Music Gästbok – 23×25 cm (144 Vita sidor / 72 blad). Bord, stol och fårskinn från Lindholms Möbler.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*