Tips för tavelvägg!

Det finns mängder av fina posters som kan kombineras på oändligt många sätt, men ibland kan det stora utbudet vara lite överväldigande. Hur väljer man ut posters som man gillar, samtidigt som de ska passa ihop med varandra?

För den här tavelväggen har vi utgått från den fina fotopostern Turkos blomma, och valt ut resterande posters för att passa ihop med den.
Postern Turkos blomma har formatet 50×70 cm. Förutom den finns det ytterligare en poster i 50×70 och två stycken i formatet 30×40 cm. Ett säkert kort när man ska placera ut sina ramar för tavelväggen är att satsa på symmetri. Man kan då sätta de två 50×70-affischerna i mitten, med en 30×40 på vardera sidan. Vår tavelvägg har istället tavlorna placerade asymmetriskt, för ett lite mer levande uttryck.


Dream Big – Poster – 30×40 cm och Dragonfly – Poster – 30×40 cm i Decoline Ram Guld 30×40 cm, och Turkos Blomma – Affisch – 50×70 cm och Live, laugh, love – Svart – Affisch – 50×70 cm i Decoline Ram Guld 50×70 cm.

Den varmgrå väggen gör att ljusa och vita posters lyfts fram på ett fint sätt, och det finns en del guldtoner i inredningen som vi vill lyfta fram. Därför valdes den guldfärgade ramen Decoline Guld som finns i många storlekar.

En fotoposter passar bra ihop med enklare posters, gärna i svartvitt med till exempel text och citat. För att återknyta till naturtemat valde vi också postern Dragonfly med en vacker illustrerad trollslända i svartvitt. Turkos blomma sticker ut och fångar blicken, men helheten är ändå enhetlig och sammanhållen, och det svartvita går fint ihop med kuddarna och andra inredningsdetaljer i rummet.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*