Piffa till köket eller matplatsen!

Köket brukar kallas för hemmets hjärta och det är inte så konstigt när det ofta är där familj och vänner samlas för att umgås. Därför är det viktigt att du trivs med hur ditt kök ser ut. Här gäller det att tänka både praktiskt och snyggt. Välj exempelvis en vaxduk istället för en vanlig duk när du vill dölja eller skydda en bordsyta. Idag finns det en rad olika mönster och färger på vaxdukar, så du kan glömma de halvfula som endast fyller kravet ”praktiskt”. Vissa inredningskedjor säljer dessutom gardiner som matchar deras moderna vaxdukar vilket gör att du slipper krånglet med att själv hitta en bra kombination.

Det ska vara mysigt att laga mat och äta. Se därför till att det finns levande ljus i färger som matchar övriga komponenter. Vita funkar alltid! När det kommer till väggarna kan du med hjälp av köksplanscher enkelt skapa en inbjudande miljö som uppmuntrar till gemensam matlagning. Kombinera dem med ramar i färger som matchar träslag, väggar eller andra material som finns i rummet. Exempelvis blir en svartvit kökstavla riktigt fin ihop med en silverram. Den silverfärgade ramen matchar detaljer av metall som brukar finnas i ett kök.

Vi vet att det inte alltid är så enkelt att komma på vilka motiv på posters man ska välja, så här kommer några stilrena förslag som passar de flesta kök!


Poster ”Skarpa” tillsammans med en naturfärgad träram, enkelt lutandes mot väggen. Motivet är avskalat och snyggt med iögonfallande former på knivarna. Ramen matchar träskaften perfekt!


Patentritningar sätter historia på väggarna och gör dem mer spännande! Här har vi ”Mixer I” och ”Mixer II” som blir en fin gruppering ovanför matbordet. Finns i flera olika format.


Dessa söta styckningsscheman i pack om 3 får pryda en tavelhylla som smälter fint in mot den vita väggen. Ett styckningsschema på väggen gör den både modern och stilfull.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*